[Side dish] 감자채볶음 Stir-fried shredded potatoes Khoai tây thái chỉ xào Korean daily food
[Side dish] 감자채볶음 Stir-fried shredded potatoes Khoai tây thái chỉ xào
Watch out how to make Gamjachae Bokkeum on YOUTUBE
Hello, I'm Tina Shin from South Korea.
Today, we are making Stir-fried shredded potatoes (Gamjachae Bokkeum) 감자채 볶음.
My son likes this potato dish very much. It is so soft that a 20-month-old baby can eat it well.
But adults like the crunchy one. this recipe is for adults.
It's good for health and it's very easy to make. So our family eat this dish almost everyday.:-)
Check out three points first!
Point 1. Peel and cut all ingredients into strips very quickly.
Point 2. Before you fry, add the salt.
Point 3. You need a big cover and lid for a pan.
Ingredients
Potatoes, onion, carrot, salt, olive oil, sesame seeds
Directions
1. Peel the 2-3 medium sized potatoes, 1 half-sized carrot and 1 half-sized onion,
1-2. wash
1-3. and cut them all into thin strips.
1-4. Put them into the water. Set aside.
2. Drain the water from them
3. Add 1~2ts salt. Set aside.
4. In a heated pan, add 1 tbs of olive oil.
5. Add them all and stir it with a wooden spoon for 1~2 minute.
6. Cover the lid on the pan for 30 seconds and then let them cooked.
7. Stir it with a wooden spoon for 1~2 minute again.
8. Check the potatoes' softness.
9. Cover the lid on the pan for 30 seconds again.
10. Stir it with a wooden spoon for 1~2 minute again and again.
11. Add 1 ts sesame seeds.
12. Serve with rice.
<Vietnamese>
3 điểm quan trọng cần kiểm tra trước tiên!
Điểm 1. Gọt vỏ và thái chỉ nhanh
Điểm 2. Rắc muối trước khi xào
Điểm 3. Cần một nắp vừa với kích thước của chảo!
Điểm 2. Rắc muối trước khi xào
Điểm 3. Cần một nắp vừa với kích thước của chảo!
Nếu đã kiểm tra xong 3 điểm quan trọng này
thì tôi sẽ chỉ cho bạn xem từ từ từng bước chế biến ngay bây giờ!
thì tôi sẽ chỉ cho bạn xem từ từ từng bước chế biến ngay bây giờ!
Bắt đầu!
Thành phần: 2 củ khoai tây, 1/4 củ cà rốt, 1/2 củ hành tây, nước, dầu ăn, muối,
vừng
1. Gọt vỏ sạch bằng dao gọt khoai tây.
Gọt vỏ và thái chỉ là một nửa công việc của món ăn này.
1-2. Rửa sạch bằng nước.
1-3. Thái chỉ
Gọt vỏ và thái chỉ là một nửa công việc của món ăn này.
1-4. Cho vào nước
Gọt vỏ và thái chỉ là một nửa công việc của món ăn này.
2. Bỏ nước
3. Rắc muối trước khi xào
4. Cho dầu ăn vào.
5. Đặt tất cả khoai tây đã thái chỉ vào chảo rồi bắt đầu xào.
Chú ý: Xào nhỏ lửa.
6. Đậy nắp chảo và đợi khoảng 30 giây.
7. Mở nắp và đảo đều lại.
Chú ý: Xào nhỏ lửa.
8. Kiểm tra mức độ làm mềm của khoai tây.
9. Đậy nắp chảo lại và đợi khoảng 30 giây.
10. Mở nắp và đảo đều lại.
11. Cho vừng vào.
12. Kết thúc! Bày khoai tây vừa xào
vào một bát sao cho thật đẹp.
Phải đặt từ từ thì mới có thể bày đẹp lên bát
Thực sự kết thúc!
Comments
Post a Comment