Skip to main content

Featured

[Snack] Korean frozen hot dogs(Corn dogs), how to make Crispy(outside) and soft(inside) without air fryer

Watch how to make 'tasty Korean frozen hot dogs' on YOUTUBE.  Today, we are going to make 'Korean frozen hot dogs(Corn dogs)' Crispy(outside) and soft(inside) without air fryer.  Many Koreans have an air fryer at home. It became famous cooker in Korea. We cook many dishes at home by using cooking oil. So it was the groundbreaking invention for a family cook(usuaslly moms in Korea). However, an air fryer is a little expensive and many Koreans who live alone don't have it. So I use a frying pan which anyone might have.  Anyway, we have frozen hot dogs(corn dogs) in Korea. Actually, hot dogs in Korea means corn dogs in U.S.A. We have many kinds of frozen hot dogs(corn dogs). mozzarella hot dog, potato hot dogs, chicken breast hot dog, etc. However, I think original hot dogs(corn dogs) is the best if you know how to make it crispy(outside) and soft(inside). Then, let's make it crispy and soft! Ingredients Frozen hot dogs(corn dogs), cookin

[with drinks] 감자전 Potato pancakes from 3 Meals a Day Bánh kếp khoai tây (Gamjacheon)



See how to make Potato pancakes (Gamjacheon) on YOUTUBE.





Today, we are making Potato pancakes. Not only adults but also kids like these.
We are making soy sauce with hot pepper. This sauce is the main point in this cooking.

Potato pancakes (Gamjacheon) is not a side dish. 
(Side dish means a dish with rice)

It is more like a snack for Korean.
When it's raining, we eat potato pancakes, kimchi pancakes and Leek pancakes and so on. Especially, It tastes better with Makgeolli, Korean rice wine.






Ingredients (7~8 servings)
Potato pancakes : 14~15 Potatoes, flour, cooking oil.
You need some grater for grating potatoes.

Soy sauce with hot pepper : Soy sauce, 3~4 hot peppers, sesame seed





Directions

1. Grate peeled potatoes


It took longer than I thought.
My cousin(man) and ungle grate very hard.


2. Put the glutinous rice flour. You can put just flour. 




3. Mix them well


If it is watery, put some flour more.


4. Add cooking oil over low heat.



5. Add the potatoes with circle shapes



6. When heated a bit, move them to the side. Then you can put them more in one pan.


Don't flip them over. Over low heat!


7. Flip them over when the edges turn yellow.



8. When fully cooked, set aside on the kitchen towel.


9. Continue



10. While fry, make the soy sauce with hot pepper. My cousin eats potato pancakes because of this sauce.

10-1. Cut them into lengthwise strips (4 pieces)



10-2. Chop them.



10-3. Put thick soy sauce in the small bowl and add chopped hot pepper.



10-4. Put the sesame weed.




Done!
Eat it like this!




It tastes better with Makgeolli, Korean rice wine.




My son eats it with ketchup. It tastes like hash browns.






<Vietnamese>

감자전
Bánh kếp khoai tây (Gamjacheon)

오늘은 감자전을 해볼 예정입니다
Hôm nay tôi định làm Bánh kếp khoai tây.
어른들도 좋아하고 아이들도 좋아하는 감자전!
Bánh kếp khoai tây được cả người lớn lẫn trẻ con yêu thích!

감자전과 함께 먹는 땡초간장도 만들 예정이에요!
Hôm nay tôi cũng định làm Nước tương cay dùng để ăn với Bánh kếp khoai tây.
감자전의 핵심은 바로 땡초간장이랍니다!
Trọng tâm của Bánh kếp khoai tây chính là Nước tương cay!

베트남의 간장소스랑 비슷하죠?
Cũng hơi giống với nước tương của Việt Nam phải không?
막걸리와 함께 먹어도 좋아요!
Ăn chung với rượu gạo Makgeolli cũng rất ngon!

아들은 케찹과 함께!
 Con trai tôi thì ăn với tương cà!
해쉬브라운 느낌이 나네요
Cảm giác giống như khi ăn bánh khoai tây chiên Hash browns



----------------------

Nguyên liệu:

Bánh kếp khoai tây
Khoai tây 14~15 củ, bột nếp, dầu ăn
Cần một bàn nạo để mài khoai tây.

Nước tương cay
Ớt cay, nước tương, vừng

----------------------
1. Khoai tây gọt vỏ rồi mài.

Mất nhiều thời gian và vất vả hơn bạn nghĩ.
Em họ và cậu của tôi đã mài cật lực.

2. Cho bột nếp vào. Bột mì bình thường cũng được.

3. Trộn đều.
Nếu thấy hơi lỏng thì cho thêm bột nếp vào.
  
4. Cho dầu ăn vào, dùng lửa nhỏ.

5. Cho dần dần khoai tây vào, tạo hình tròn.

6. Khi thấy hơi chín, bạn có thể sử dụng một cái sạn chuyển nó sang một bên để có thể đặt thêm nhiều Bánh kếp khoai tây khác vào.

Không lật bánh.

Lưu ý: Dùng lửa nhỏ! Bạn không thể nóng vội rồi dùng lửa lớn.

7. Lật bánh khi các cạnh chín vàng.

8. Đặt bánh chín hơn lên khăn giấy bếp một lát.

9. Tiếp tục nướng bánh.

10. Làm Nước tương cay trong khi chờ đợi.
Em họ tôi nói rằng làm Bánh kếp khoai tây để được ăn Nước tương cay.

10-1. Xắt dài ớt cay ra làm 4.

10-2. Xắt nhỏ.

10-3. Cho nước tương vào bát, rồi cho ớt xắt vào.

10-4. Cho vừng vào.
Cũng hơi giống với nước tương của Việt Nam phải không?



Ăn chung với rượu gạo Makgeolli cũng rất ngon!

Con trai tôi thì ăn với tương cà!
Cảm giác giống như khi ăn bánh khoai tây chiên Hash browns

Comments